Yhteystiedot

TUOKON TALLI
Tylliläntie 32
52700 Mäntyharju

Puh. 040 7334294 /
Katariina Tuokko
(Varmimmin soittamalla arkisin klo 15-16. Emme ota tekstiviestivarauksia, mutta voit tarvittaessa jättää yhteydenottopyynnön tekstiviestitse)

E-mail: tuokontalli(at)
outlook.com

Yritys:
Matti Tuokko
Puh. 040 8454718

Uutiset

31.1.2024KEVÄTKAUSITIEDOTE 2024Lue lisää »1.9.2023SYYSKAUSITIEDOTE 2023Lue lisää »2.1.2023KEVÄTKAUSITIEDOTE 2023Lue lisää »

Ratsastuskoulun toiminta ja tilat

RATSASTUSKOULUMME TOIMINTA-AJATUKSENA on tarjota laadukkaita, turvallisia ja miellyttäviä ratsastuspalveluja asiakaslähtöisesti ja hevosten hyvinvointi huomioiden. Pyrimme myös jatkuvasti kehittämään toimintaamme ja palvelujamme. Erityisen tärkeänä pidämme positiivista ja viihtyisää talli-ilmapiiriä.

Suomen Ratsastajainliitto on vuosittaisissa tarkastuksissaan todennut: "Hienosti hoidettu ratsastuskoulu. Lapset ja lasten opetus huomioitu esimerkillisesti."

Ratsastuskoulullamme eri-ikäiset ja kaikentasoiset ratsastajat pääsevät harrastamaan hyvissä tiloissa ympäri vuoden.
Tallillemme valmistui vuonna 2004 valoisa ja avara maneesi, mikä on mahdollistanut muun muassa kilpailu- ja valmennustoiminnan kehittämisen yhdessä Ratsastusseura Capriole ry:n kanssa. Maneesi on kooltaan n. 26m x 52m (ratsastusala n. 24m x 49m). Ratsastusareenan lisäksi maneesista löytyy lämmin kahvio-/katsomotila, tuomaritorni äänentoistolaitteineen sekä säilytystilaa estekalustolle ja kouluaidoille. Maneesin toisella pitkällä sivulla on myös sivukatsomo. Ratsastusalan pohjamateriaali on tiivistä ja pitävää siltin ja kivituhkan sekoitusta. Ratsastuskenttä (30m x 50m) sijaitsee tallin ja maneesin välissä.

Ratsastuskoulun hevoset ja ponit
ulkoilevat laumoissa laajoilla laidun- ja laiduntarha-alueilla, sekä sora-/hiekkapohjaisissa tarhoissa. Hevoset pääsevät kulkemaan myös metsässä ja niille on tehty lammen rantaan luonnollinen juomapaikka. Pyrimme tarjoamaan hevosillemme mahdollisimman hyvät, lajityypilliset olosuhteet. Ammattimaisen hevostoiminnan rutiinitarkastuksissa hevosten hyvinvointi ja hoito on todettu hyväksi sekä täysin säädösten mukaiseksi. Tutustu tallimme hevosten hoitokäytäntöihin tallikansiosta (varustehuoneessa)!

Viihtyisässä tallissamme on tilavat karsinat 24:lle hevoselle ja ponille. Hevoskarsinat ovat kooltaan 3x4m, isojen ponien karsinat 3x3m ja shettiskarsinat 2x3m, joten ratsujen hoito sujuu mukavasti ja turvallisesti.

Tuokon Talli tekee yhteistyötä Ratsastusseura Capriole ry:n kanssa, joka järjestää tiloissamme mm. ratsastuskilpailuja, valmennuksia ja koulutustilaisuuksia. Ratsastuskoulumme järjestää myös omia kilpailuharjoituksia.

Kasvatamme hevosia ja poneja ratsastuskoulun käyttöä varten.