Yhteystiedot

TUOKON TALLI
Tylliläntie 32
52700 Mäntyharju

Puh. 040 7334294 /
Katariina Mutka
(varmimmin soittamalla arkisin klo 15-16, emme ota tekstiviestivarauksia)
E-mail: katariina.mutka(at)
hotmail.com

Yritys:
Matti Tuokko
Puh. 040 8454718

Uutiset

23.12.2017KEVÄTKAUSI 2018Lue lisää »8.8.2017SYYSKAUSI 2017Lue lisää »8.6.2016Ratsastuskursseja kesäkuussa!Lue lisää »

Ratsastuskoulun hevoset ja ponit

Opetusratsut rentoutumassa laitumella.

Ratsastuskoulussamme on opetusratsuina erikokoisia poneja ja hevosia. Kaikista kokoryhmistä löytyy sekä tasaisen rauhallisia että reippaampia ja herkempiä ratsuja, joten pystymme tarjoamaan sopivan ratsun monentasoisille ratsastajille. Opetusratsujen koulutustaso on helppo C-B (shettikset) ja C-A (isot ponit ja hevoset). Opetuskäytössä meillä on neljä hevosta, kolme isoa ponia ja kuusi shetlanninponia.

Opetusratsuistamme monet kilpailevat tai ovat kilpailleet 1- ja 2-tason (ent. seura- ja aluetaso) koulu- ja/tai esteratsastuskilpailuissa ratsastuskoulun oppilaiden ja opettajien kanssa. Nykyisistä opetusratsuista 2-tasolla (ent. aluetaso) ovat kilpailleet: Toton Ossi, P. Aapo, Tuulatar ja Capriole.


Hevosten koulutustasot kouluratsastuksessa tarkoittavat, että he A -tasoisella ratsulla on kilpailu- tai merkkisuoritusnäyttöjä siltä tasolta. Ko he B-A -tasoinen on muuten enemmän he B -tasoinen, mutta osaa he A -liikkeet ja tehtävät.

Ratsastuskisoissa Kata-ope valvoo ja ohjaa oppilaitaan. Kuvassa MRA:n estekisoissa Milja ja Capri, taustalla Kata.

Ratsastuskoulun oppilaiden on mahdollista tasonsa mukaisesti kilpailla opetusratsuillamme 1- ja 2-tasoilla. Vakio-oppilaat voivat myös vuokrata ratsujamme valmennuksiin. Kilpailuihin ja valmennuksiin osallistumisista sovitaan aina erikseen ratsastuksenopettajan kanssa ja osallistuminen on maksullista.

Kaikentasoiset ratsastajat, myös talutusoppilaat, voivat osallistua ratsastuskoulumme tiloissa järjestettäviin kilpailutapahtumiin (järjestäjänä Tuokon Talli tai Ratsastusseura Capriole ry.). Kilpailuun osallistuvilla tulee olla kilpailutason mukainen SRL:n jäsenyys ja mahdollinen kilpailulisenssi.

Käymme valmennusryhmäläisten kanssa myös lähialueen kilpailuissa. Oppilaitamme on osallistunut opetusratsuillamme myös aluemestaruuksiin sekä valtakunnallisen Hevoshullu Powercupin finaaliin.
Aktiivisesti kilpailevien tulee harjoitella säännöllisesti normaalien viikkotuntien lisäksi myös valmennusryhmien tunneilla.


OPETUSHEVOSET

Komealiikkeinen ja raamikas suomenhevostamma TUULATAR osallistuu kaiken tasoisten tunneille. Tuulatar on reipas ja osaava, ja onkin kisannut aluetasolla kouluratsastuksessa ja seuratasolla esteitä. Taikapilven emä. Ko he B-A.

P. AAPO eli Paapo on kiltti, nöyrä, reipas ja kiva suomenpienhevosruuna. Se tekeekin oikealla asenteella kaiken tasoisia tunteja sekä kilpailee seura- ja aluetasolla. Ko he A.

VANILJA on 2011 syntynyt nuori suomenhevostamma, joka on aloitellut jo reippaana opetusratsun hommia. Vanilja on tahdikasliikkeinen, herkkä ja kuuliainen ratsu. Vanilja myös hyppää mielellään!

Tallin suosituin opetusratsu, suomenhevosruuna TOTON OSSI, on ihanteellisen rauhallinen alkeisratsu ja silti osaava opetusmestari paljon ratsastaneille. Ossi on kerännyt paljon ruusukkeita aluetason este- ja kouluratsastuskilpailuista ja oli HHPC-finalisti 2010! Ko he A.

OPETUSPONIT

Tallin oma kasvatti nf-tamma CAPRIOLE on mukana kaiken tasoisten ratsastajien tunneilla. Capri on innostunut erityisesti esteiden hyppäämisestä. Se on kilpaillut menestyksekkäästi seuratasolla koulu- ja esteratsastuksessa sekä hakenut ruusukkeita myös alue-estekisoista. Ratsastettaessa Capri on kiltti, herkkä ja helppo tapaus. Ko he B-A.

DOYHER LARRY O'GRADY on 2010 syntynyt nuori connemararuuna, joka on ratsastuskoulun tunneilla jo osaavammilla ratsastajilla (heC->). Larry on kilpaillut 1-tasolla sekä este- että kouluratsastuksessa, hyvin tuloksin ja hienosti käyttäytyen. Se on nyt jo hyvin miellyttävä ja helppo ratsastaa.

KIRMA on hauska, mutta onnistunut sekoitus shettistä, arabia ja nf-ponia! Säkäkorkeudeltaan n. 135cm oleva Kirma on reipas poni, jolla kilpaillaan seura-/1-tasolla koulua ja esteitä. Vanttera poniruuna on kaikentasoisilla ratsastustunneilla. Ko he B.

MERLIN'S MAGIC DUST eli TAAVI on Tiltun varsa, joka on syntynyt 2010. Taavi on siis shetlanninponiruuna. Taavilla on kilpailtu 1-tasolla menestyksekkäästi sekä este- että kouluratsastuksessa. Se on hyväluonteinen ja reipas poni, jolla on kovasti intoa esteille! Toimii jo kaikentasoisten pikkuratsastajien tunneilla.

TILTU CHAPLIN eli Tiltu osallistuu shettiskokoisten ratsastajien ratsastustunneille. Vauhdikas ponineiti on tallin oppilaiden kanssa kerännyt melkoisen kasan ruusukkeita estekisoissa kotona ja vieraammillakin kisa-areenoilla. Kärryponinakin helppo ja reipas.

Shettistamma WINDY WINTER on supersöpö, herkkä ja kiltti lasten tuntiponi. Windy on myös usein tapahtumissa ajoponina.

Tallin pienin poni JOKIMÄEN RAMONA on kokoonsa nähden reilunkokoisen egon omaava ponin palleroinen! Ramona tekee reippaana kaikkia shettiskokoisten ratsastajien tunteja ja on näppärä myös esteillä.

JOKIMÄEN RASMUS -shettistamma saapui tallille syksyllä 2011. Se on rauhallinen ja kiltti lasten poni, joka tekee kaikentasoisten tunteja.

Kokenut LETTU-ruuna on tallin uusin tulokas. Lettu on reipas ja toimiva isokokoinen shetlanninponi, joka on aloittanut työt opetusponina. Letusta onkin tullut nopeasti monen ratsastajan uusi lempiponi!

NUORET HEVOSET JA PONIT, SEKÄ MUUT HEVOSET

JAILBREAKER'S JACKPOT, "JJ" tai "JACK", on 2011 syntynyt lämminveri-oripoika. Jack on Doran esikoisvarsa, josta on tarkoitus tulla raviratojen tähti.

Tuulattaren tytär TAIKAPILVI on 2010 syntynyt suomenhevostamma, josta odotetaan lupaavaa kouluratsua. Se on ratsastettaessa kevyt, herkkä ja elegantti - ihanat liikkeet!

DOYHER CHIPS OF GOLD eli HIPPU on 2010 syntynyt connemararuuna. Hippu on Adalmina ja Matilda Mutkan oma poni, joka on aloittanut jo kisauraakin. Hienolaukkainen esteponi!

Suomenhevostamma Siiri.

VARSAT s. 2017 (ei vielä kuvaa): DOYHER CLETUS BILLY BOB ja DOYHER REBEL YELL ovat tulevaisuuden tuntiponeja! Nuoret oripojat ovat rodultaan connemaranponeja.

Suomenhevosruuna Into.

Jackpot varsana Dora-emänsä kanssa.

Taikapilvi pikkutyttönä emänsä Tuulattaren kanssa.