Yhteystiedot

TUOKON TALLI
Tylliläntie 32
52700 Mäntyharju

Puh. 040 7334294 /
Katariina Tuokko
(Varmimmin soittamalla arkisin klo 15-16. Emme ota tekstiviestivarauksia, mutta voit tarvittaessa jättää yhteydenottopyynnön tekstiviestitse)

E-mail: tuokontalli(at)
outlook.com

Yritys:
Matti Tuokko
Puh. 040 8454718

Uutiset

1.9.2023SYYSKAUSITIEDOTE 2023Lue lisää »2.1.2023KEVÄTKAUSITIEDOTE 2023Lue lisää »28.7.2022SYYSKAUSITIEDOTE 2022Lue lisää »

Ratsastuskoulun hevoset ja ponit

Opetusratsut rentoutumassa laitumella.

Ratsastuskoulussamme on opetusratsuina erikokoisia poneja ja hevosia. Kaikista kokoryhmistä löytyy sekä tasaisen rauhallisia että reippaampia ja herkempiä ratsuja, joten pystymme tarjoamaan sopivan ratsun monentasoisille ratsastajille. Opetusratsujen koulutustaso on helppo C-B (shettikset) ja C-A (isot ponit ja hevoset). Opetuskäytössä meillä on viisi hevosta, viisi isoa ponia ja kuusi shetlanninponia.

Opetusratsuistamme monet kilpailevat tai ovat kilpailleet seura- ja aluetason koulu- ja/tai esteratsastuskilpailuissa ratsastuskoulun oppilaiden ja opettajien kanssa.

Ratsastuskisoissa Kata-ope valvoo ja ohjaa oppilaitaan. Kuvassa MRA:n estekisoissa Milja ja Capri, taustalla Kata.

Ratsastuskoulun oppilaiden on mahdollista tasonsa mukaisesti kilpailla opetusratsuillamme seura- ja aluetasolla. Vakio-oppilaat voivat myös vuokrata ratsujamme valmennuksiin. Kilpailuihin ja valmennuksiin osallistumisista sovitaan aina erikseen ratsastuksenopettajan kanssa ja osallistuminen on maksullista.

Kaikentasoiset ratsastajat, myös talutusoppilaat, voivat osallistua ratsastuskoulumme tiloissa järjestettäviin kilpailutapahtumiin (järjestäjänä Tuokon Talli tai Ratsastusseura Capriole ry.). Kilpailuun osallistuvilla tulee olla kilpailutason mukainen SRL:n jäsenyys ja mahdollinen kilpailulisenssi.

Käymme valmennusryhmäläisten kanssa myös lähialueen kilpailuissa. Oppilaitamme on osallistunut opetusratsuillamme myös aluemestaruuksiin sekä valtakunnallisen Hevoshullu Powercupin finaaliin.
Aktiivisesti kilpailevien tulee harjoitella säännöllisesti normaalien viikkotuntien lisäksi myös valmennusryhmien tunneilla.


OPETUSHEVOSET

Komealiikkeinen ja raamikas (163cm) suomenhevostamma TUULATAR, synt. 1997, osallistuu kaiken tasoisten tunneille. Tuulatar on reipas ja osaava, ja onkin kisannut aluetasolla kouluratsastuksessa ja seuratasolla esteitä. Taikapilven emä. Ko he B-A.

TAIKAPILVI, s. 2010, on herkkä ja energinen suomenhevostamma (161cm). Taikapilvi osallistuu osaavimpien ratsastustunneille ja valmennuksiin. Taikapilvi on oma kasvattimme, Tuulatar-tamman silmäterä! Ko he B-A.

VANILJA on 2011 syntynyt nuori suomenhevostamma (153cm), joka on osaavampien tunneilla (he C->) opetusratsuna. Vanilja on tahdikasliikkeinen, herkkä ja kuuliainen ratsu. Vanilja myös hyppää mielellään! Ko he B, re 70cm.

Tallin vanhaherra, suomenhevosruuna TOTON OSSI (synt. 1993), on ihanteellisen rauhallinen alkeisratsu ja silti osaava opetusmestari paljon ratsastaneille. Ossi on kerännyt paljon ruusukkeita aluetason este- ja kouluratsastuskilpailuista ja oli HHPC-finalisti 2010! Hyväkuntoinen Ossi-pappa osallistuu pääosin kevyille tunneille, mutta väläyttelee taitojaan satunnaisesti vielä osaavienkin iloksi :) Ko he A.

DOYHER CHIPS OF GOLD, eli HIPPU, on yksityisomistuksessa oleva hevoskokoinen (151cm) connemaranponiruuna. Hippu, synt. 2010, rakastaa vauhtia, esteitä ja kehuja! Se osallistuu tarvittaessa ratsastuskoulun tunneille osaavilla ratsastajilla.

Suomenhevosruuna MERKKI (synt. 2005), on tallin uusin tulokas (saapunut kesällä 2020) ja on luonteeltaan iloinen, reipas ja nöyrä - aina valmiina hommiin! Merkki osalllistuu osaavimpien ratsastustunneille. Ko he C-B.

OPETUSPONIT, isot ponit

Tallin oma kasvatti nf-tamma CAPRIOLE, synt. 1999, on mukana kaiken tasoisten ratsastajien tunneilla. Capri (146cm) on innostunut erityisesti esteiden hyppäämisestä. Se on kilpaillut menestyksekkäästi seuratasolla koulu- ja esteratsastuksessa sekä hakenut ruusukkeita myös alue-estekisoista. Ratsastettaessa Capri on kiltti, herkkä ja helppo tapaus. Ko he B-A, re 90cm

DOYHER LARRY O'GRADY on 2010 syntynyt isokokoinen (148cm) connemararuuna, joka on ratsastuskoulun tunneilla osaavammilla ratsastajilla (heC->). Larry on kilpaillut 1-tasolla sekä este- että kouluratsastuksessa hyvin tuloksin (esim. 5v. kouluratsastuksessa voittoja he B-tasolla). Se on miellyttävä ja helppo ratsastaa. Ko he B-A. Re 80cm.

KIRMA, synt. 2003, on hauska sekoitus shettistä, arabia ja nf-ponia! Säkäkorkeudeltaan n. 135cm oleva Kirma on reipas poni, jolla kilpaillaan seura-/1-tasolla koulua ja esteitä. Vanttera poniruuna on kaikentasoisilla ratsastustunneilla. Ko he B, re 70cm

DOYHER CINN FIONN, eli VILLE, on 2014 syntynyt connemaranponiruuna. Ville on aloittanut työnsä opetusratsuna ja osallistuu heC-> tunneille. Ville on reipas ja sillä on miellyttävän pehmeät askellajit ja hyvä hyppykyky esteillä.

DOYHER REBEL YELL, synt. 2017, on suloinen tulevaisuuden opetusponi. Se on luonteeltaan kiltti ja hieman ikätoveriaan ujompi tyyppi. Rebell on myös connemaranponi.

DOYHER CLETUS BILLY BOB, synt. 2017, on rohkea, utelias ja ystävällisen itsevarma nuorimies, josta tulee tulevaisuudessa isokokoinen opetusponi. Rodultaan se on connemaranponi, Hippu-ponin täysveli!

OPETUSPONIT, pienet ponit

MERLIN'S MAGIC DUST eli TAAVI on Tiltun varsa, joka on syntynyt 2010. Taavi on siis shetlanninponiruuna. Taavilla on kilpailtu 1-tasolla menestyksekkäästi sekä este- että kouluratsastuksessa. Se on hyväluonteinen ja reipas poni, jolla on kovasti intoa esteille! Toimii kaikentasoisten pikkuratsastajien tunneilla.

TILTU CHAPLIN eli Tiltu, synt. 1993, osallistuu shettiskokoisten ratsastajien ratsastustunneille. Vauhdikas teräsmummo on tallin oppilaiden kanssa kerännyt melkoisen kasan ruusukkeita estekisoissa kotona ja vieraammillakin kisa-areenoilla. Kärryponinakin helppo ja reipas.

Shettistamma WINDY WINTER, synt. 2007, on supersöpö, herkkä ja kiltti lasten tuntiponi. Windy on myös usein tapahtumissa ajoponina.

Tallin pienin poni JOKIMÄEN RAMONA, synt. 2001, on kokoonsa nähden reilunkokoisen egon omaava ponin palleroinen! Ramona tekee reippaana kaikkia shettiskokoisten ratsastajien tunteja ja on näppärä myös esteillä.

JOKIMÄEN RASMUS -shettistamma, synt. 1999, on rauhallinen ja kiltti lasten poni, joka tekee kaikentasoisten tunteja.

Kokenut LETTU-ruuna on reipas ja toimiva isokokoinen shetlanninponi, josta on tullut monen ratsastajan lempiponi!